woensdag 20 februari 2013

Tauranga


Zaterdag, 16 februari
Tauranga, Nieuw Zeeland
Vanuit de luxe badplaats Tauranga toerden wij naar Waiotapu Thermal Valley. Temidden van onbedorven natuurschoon zijn hier drie vulkanen actief die een wonderlijk schouwspel leveren van hete fonteinen en bubbelmodder tot stomende grond, kleurrijke kratermeren en mooie vergezichten. 
 
Wereldberoemd zijn de oranje-rode Champagne Pool en het gifgroene Devil’s Bath.
Tijd voor afkoeling en lunch rond het middaguur op de Lakeland Queen, Nieuw Zeelands enige raderboot. 

 
Midden op Lake Rotorua werden we bovendien getrakteerd op Maori-dansers met onder meer. de traditionele begroetingsdans, de Haka.
Rainbow Springs, een wildlife park (met bron en waterval) voor inheemse diersoorten was onze laatste bestemming. Een papagaai,de regenboogforel, leguanen en natuurlijk de Kiwi worden hier vertroeteld. 

Van de Kiwi zijn er maar 15000 stuks over; de door de Engelsen geïmporteerde marterachtigen doen zich bij voorkeur te goed aan de reuzen-eieren van de loopvogel. De mollige Kiwi, het nationale symbool van Nieuw-Zeeland wordt daarom met uitroeïng bedreigd. Laten we hopen dat het tij gekeerd kan worden met bijvoorbeeld de inrichting van een Kiwi-eiland middenin Lake Rotorua!
Nu op naar de Sail Away party op de Balmoral! Helaas was onze tweebaansweg naar Tauranga geblokkeerd door een verongelukte camper. De politie maande de automobilisten en buschauffeurs ( 8 bussen van de Balmoral) om rechtsomkeert te maken! Via de bergen en een andere autoweg kwamen we 2 uur te laat op het schip aan. We hadden al op volle zee moeten zijn, maar 350 passagiers laat je niet zomaar achter op de kade - moet de kapitein hebben gedacht! 


 
De Sail Away pary was al lang en breed achter de rug. Nadat het 3-koppige BBC- ook had ingecheckt, kon de loopbrug eindelijk worden ingehaald en vertrokken we alsnog naar Auckland. Wel waren we ruimschoots op tijd voor de Las Vegas show, waarmee het professionele showteam van de Balmoral ons ’s avonds verraste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten