zaterdag 2 maart 2013

Sydney 2de dag

Dinsdag 26 februari
Sydney

Even na tienen werd er op de deur geklopt door twee Filippijnse “verhuizers”. De inhoud van onze hangkasten verdween in no-time met hangers en al van de 9de naar de 10de etage. 


Intussen verzamelde ik sjaaltjes, sieraadjes en toiletspullen en verdeelde die over mijn groeiende collectie tassen. “Straks alles weer uitpakken, bah”, dacht ik. Verhuizen is een tijdrovende bezigheid en je moet maar afwachten in hoeverre je alles weer in cabinenummer 1001 weer kwijt kunt. 

De aanblik van de suite met het enorme balkon maakte alles weer goed.
Maar niet te lang geteut; Sydney lag aan onze voeten en lonkte ons toe. Zonder dralen gingen we op zoek naar een Apple-store en een groot warenhuis voor Clarins en Lancôme.
Voor mijn ipad kochten we een tomatenrode cover annex standaard en een los toetsenbord. Het is trouwens ongelooflijk hoeveel opa’s en oma’s op de Balmoral met een ipad of equivalent rondwandelen, want er moet tenslotte wel gecommuniceerd worden met familie en bovenal de kleinkinderen. Niet iedereen weet echter hoe dat werkt en beperkt zich tot het maken van foto’s. Gelukkig heb ik een expert bij de hand (maar geen kleinkinderen). 

’s Avonds stonden we al vroeg in de startblokken voor een operavoorstelling in het befaamde Opera House van Sydney. “Il Trovatore” van Verdi stond er op het programma. Een merkwaardig muziekstuk over een op wraak beluste zigeunerin  in combinatie met een gepassioneerd liefdesverhaal, waarbij de geliefden uiteraard het loodje legden. Een opera eindigt tenslotte altijd in een drama. 

We hadden een prachtig uitzicht op het podium en konden dankzij de Engelse vertaling (op een lichtkrantje aan het plafond) het gecompliceerde verhaal goed ontwarren. Wat een sfeer trouwens in dit aparte gebouw en wat is Verdi toch een schitterde componist en schrijver van spektakelstukken, Bravissimo, maestro!


In de pauze kwamen we op een half-open terrasplateau terecht met adembenemend uitzicht op nachtelijk Sydney met mijn absolute favoriet: de Sydney Harbour Bridge die met een enkele boog van 500 meter het centrum met het noorden van Sydney verbindt. Iedereen kent de brug natuurlijk van het prachtige vuurwerk dat tijdens Oud en Nieuw bovenop de boog wordt ontstoken!
 
 
De brug kan ook worden beklommen, maar daaraan waagden wij ons niet!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten