maandag 22 april 2013

Sharm El Sheikh, Egypte


Dinsdag 16 april
Sharm El Sheikh, Egypte

De mondaine badplaats Sharm El Sheikh, gelegen op het zuidelijkste puntje van het schiereiland Sinaï, betekende een wereld van verschil met het stoffige en armoedzalige Safaga. Onze gids sprak dan ook van de Riviéra van Egypte, doelend op zandstranden, nachtleven en hotels met als extra’s kristalhelder zeewater en rijke koraalriffen.
Wij kozen voor een tochtje per boot met glazen bodem, de zg. Glass Bottom Boat. Tot onze verbazing hoefden we hooguit 50 meter te varen, want de riffen liggen hier bijna op het strand. In Australië waren we maarliefst 2,5 uur onderweg (enkele reis) om de koraalriffen te bekijken, maar die waren dan ook veel spectaculairder. Toch tuurden we hier enthousiast, samen met tafelvriendinnen Irene en Ellen, met onze hoofden en camera’s boven het glas om een geel of zebra gestreept visje tussen of boven het koraal mooi in beeld te brengen. 
Maar meestal zwommen de visjes snel ons beeld uit voordat we tijd hadden om te klikken! Balancerend over een plastic ponton wiebelden we na 1,5 uur weer naar het strand voor het programmapunt “shoppen”, een belangrijke bezigheid voor de op souvenirs en kledingstukken  jagende toerist van een cruiseboot. Maar eerst wilde ik een lekkere cappuccino! Met een ploegje Nederlanders streken we op een terras neer. Ton bestelde een grote fles bier die maar niet op ging.   
Ik werd er ongedurig van, want ik had er weinig zin in om in m’n eentje ergens te gaan onderhandelen. Uiteindelijk kocht ik bij een aardige winkelier twee tuniekjes (groen en blauw) met opdrukken van Egyptische goden en symbolen uit de tijd der farao’s. Een gouden gelukscartouche ging mijn dagbudget te boven. Intussen was het zo warm geworden in de stad, dat we snel de shuttlebus naar de Balmoral opzochten.
Het Suezkanaal was onze volgende bestemming.Geen opmerkingen:

Een reactie posten