dinsdag 29 januari 2013

El SalvadorMaandag 28 januari, El Salvador

Landbouw: Koffie, suikerriet en mais

Een warm welkom wachtte ons  tegen zessen in de ochtend bij aankomst in Acajutla, El Salvador.


Muzikanten, dansers, filmers, fotografen en verkopers van veelkleurige waren stonden te popelen van ongeduld op de kade om ons met hun vaardigheden te verrassen.
Ook ontwaarden we politie- en douanebeambten, en stond er een ambulance paraat.

El Salvador wil het toerisme stimuleren en daarom werden wij flink in de watten gelegd. Regelmatig werd voor onze toerbussen het verkeer stilgelegd, zelfs als we te voet de straat moesten oversteken! 

Wij hadden gekozen voor een bezoek aan de hoofdstad San Salvdor, een ware heksenketel waar 2,2 miljoen mensen de kost (willen) verdienen met de verkoop van allerlei spulletjes. Zodoende oogt het stadscentrum als een grote markplaats van met golfplaten bedekte stalletjes.

Wij stapten uit in het hartje van de stad, aan de Avenida Romero – vernoemd naar de in 1980 vermoorde aartsbisschop Romero. Het bezoek aan diens crypte, in the catacombe van de kathedraal was een gedenkwaardig moment.

Daarnaast bezochten we het nationaal paleis dat wordt gebruikt voor wetgevende vergaderingen. In ons geval was het geopend voor een rondleiding, hapje/drankje in de binnentuin en een enthousiaste folklorische dansvoorstelling.

De dag werd besloten met een viergangen maaltijd in een sfeervolle hacienda, begeleid door tal  van geestdriftige muzikanten die zich m.n. toelegden op de xylofoon!

Vaarwel hartverwarmend El Salvador, wij varen door naar Acapulco, Mexico
1 opmerking: