dinsdag 5 maart 2013

Brisbane


Vrijdag, 1 maart
Brisbane

Onheilspellende nevelwolken doemden op over de Pacific, bij het verlaten van de baai van Sydney. De golven werden woester en woester. Bovendien begon het te plenzen van de regen. 


En dat hield niet meer op tot we in het subtropische Brisbane waren... en het regengebied ons ’s middags weer inhaalde. Voor onze excursie had dat gevolgen. Om te beginnen meerden we met vertraging aan. Ten tweede werd onze Bushwalk ingekort en werden er wel wijnen geproefd (8 stuks) maar geen wijngaard bezocht. Toch mocht dat de pret niet drukken. Want behalve de Sirromet wijnen gingen de Bush-hapjes er goed in. 

 
Ton at een smakelijk stuk kangeroevlees en ik een sappige Barramundi-loempia, gevolgd door scones met jam gemaakt van bushbesjes! Echter, de gratis flessen Sirromet wijn werden allemaal in beslag genomen door de punctuele Balmoral staf en opgeslagen tot de dag van aankomst in Southampton. Is dat even balen! Een Engelse passagier smokkelde de flessen toch binnen onder een regenjas.Onze groep werd namens de Balmoral begeleid door Sarah Carter, de blonde violiste die de avond ervoor nog staand op haar hoofd de viool bespeelde. Maar Sarah weet ook van wanten. Voorheen was zij solovioliste bij het fameuze Ierse dansgezelschap “Lord of the Dance”.

Toen het anker in het zwoele Brisbane werd opgetrokken, koersten we door weer en wind naar Hamilton Island, Great Barrier Reef.Geen opmerkingen:

Een reactie posten