zaterdag 2 maart 2013

Sydney 1ste dag


Maandag, 25 februari
Sydney

Het ging er wild aan toe op de Tasmanzee, met stormkracht 7-9! De kapitein voorspelde de 24ste al dat wij Sydney niet tijdig (25/2 12:00) zouden halen. Niet meer dan 12 knopen haalde de Balmoral op zondag en maandag i.p.v. de gewenste snelheid van 16 à 17 knopen. Dat had tot gevolg dat wij pas 19:00 uur zouden aanmeren. Algehele paniek aan boord! Veel passagiers en artiesten zouden hun vlucht naar Londen gaan missen.


Ook wij waren ongerust; er stond die middag een familiereünie op het programma! Neef Ron en nicht Lida verwachtten ons voor de lunch in de haven en zouden ’s avonds weer terugvliegen naar woonplaats Melbourne! In tegenstelling tot internet werkte de sms-service prima, zodat we elkaar konden informeren. Ron en Ellenor vonden een andere (kostbare) oplossing om ons ’s avonds voor het diner te ontmoeten. Lida moest echter afzeggen. Vanwege haar drukke baan bij databedrijf Visionstream moest zij op 26/2 weer aan de slag! Heel jammer...


Afijn, om 19:30 uur haastten wij ons van boord naar de kade om Ron en zijn vrouw Ellenor in het nabije Hyatt Hotel, onderaan de Sydney Harbour Bridge, te ontmoeten. Een bijzonder moment! Ron had zelfs een dinertafel met uitzicht op het beroemde operagebouw kunnen boeken. 


Na een wandelingetje door de oude havenwijk The Rocks namen we hartelijk afscheid van elkaar! Ron: ”Jullie zijn altijd welkom bij ons in Australië”. Fijn om te horen, maar in hoeverre wij zo’n bezoek snel kunnen waarmaken...
Op het bovendek was weer een party aan de gang. Maar wij gingen onze laatste spullen pakken om de volgende morgen van suite te kunnen wisselen. Met name verheugden we ons over het enorme balkon dat ons daar wachtte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten